Kaosmagi

23 ingredienser som tillför extra kaos i din magi

Som en fjärils vingslag kan skapa en storm på andra sidan jorden så kan en kaosmagisk ritual skapa förändring i världen. En viktig del av arbetet är att släppa kontrollen över resultatet och låta det ha sin egen gång bortom ens personliga inflytande. Kaosmagi-rökelsens ingredienser hjälper till att skapa ”kaos” genom korrespondenser, tradition och doft, vilket i sin tur hjälper till att avpersonifiera det magiska arbetet.

 

Rökelsen innehåller 23 ingredienser, uppdelade i primtalsgrupper om 17 örter, 3 kådor och 2 sorters trä, samt 1 övrig ingrediens. En populärkulturell referens gömmer sig i örterna i form av persilja, salvia, rosmarin och timjan (”parsley, sage, rosemary and thyme”), tillsammans med andra mindre allvarsamma referenser. Allt avlutas med en nypa salt, just så som livet ska tas.

Pris: 100 kr, 60 ml glasburk
En burk räcker till ca 50-100 användningstillfällen beroende på om man vill ha det väldigt rökigt eller mindre rökigt, beräknat på en stadig nypa vid placering av rökelse på kolet (lagom mängd för att inte kväva kolet), samt 2-4 placeringar av rökelse.